8 minút

„Proruské“ neznamená antiglobalistické

Rusko v súčasnosti presadzuje rovnakú agendu Veľkého resetu ako Západ. Je čas, aby sa alternatívne médiá postavili tejto realite

Prvých šesť rokov našej osemročnej existencie bol OffG (off-guardian.org, pozn. prekladateľa) bežne označovaný ako „proruský“ kritikmi aj podporovateľmi. Boli sme citovaní v RT a jeden redaktor bol pozvaný, aby pre nich pracoval (odmietol). Niektorí overovatelia faktov nás poloslušne klasifikovali ako „ruské dezinformácie“ a tie menej dôsledné médiá nás odsúdili ako „ ruských trollov“ , ktorí „našli domov pre svoju nenávisť“ .

Opakovali sa narážky, že sme pod kontrolou ruskej vlády.

Samozrejme, neboli sme. A ani teraz nie sme.

Boli sme „proruskí“ do tej miery, že sme podporovali ich eminentne racionálnu geopolitiku voči šialenému konfrontacionalizmu washingtonských neoconov, ktorý, ako sa zdalo, hnal svet do vojny. Boli sme „proruskí“ v tom, že tento boj proti propagande predstavoval pravdepodobne 90 % našej produkcie počas prvých piatich rokov.

Boli sme „pro-Rusko“ v otázkach ako Ukrajina, Odeský masakerMH17SýriaPanama PapersSkripaľovci, klamstvá Russiagate, nezmysly Luka Hardinga, niekedy veselá rusofóbia Guardianu a oveľa viac …

Pretože byť „proruským“ v tom čase znamenalo byť za mier, za právny štát, za pravdu.

Ale nikdy sme neboli „proruskí“ do takej miery, že by sme si vybrali stranu alebo cítili nejaký pocit lojality, ktorý presahuje náš nezávislý etický úsudok. Nikdy sme neboli financovaní na to, aby sme zastávali určité názory, v skutočnosti nás nikdy nefinancovali žiadni dobrodinci alebo darcovia okrem mizivého percenta našich čitateľov (menej ako 0,05 %), ktorí sú dostatočne štedrí na to, aby nám poslali pár tipov za náš bezplatnú produkciu. V skutočnosti bojujeme o prežitie. Nemôžeme si dovoliť zaplatiť našim úžasným prispievateľom, ktorí sa na to nikdy nesťažujú.


PREČO TEDA V SÚČASNOSTI NIE STE „PRO-RUSKO“?

No, pripomeňme si niekoľko tvrdých faktov.

* V roku 2020 sa ruské vedenie a jeho elity ukázali ako neoddeliteľná súčasť falošného pandemického „prevratu“.

* Použili rovnakú taktiku strachu a podvodu, akú sme videli na Západe, v Číne, v skutočnosti takmer vo všetkých krajinách sveta.

* Iniciovali rovnakú zbytočnú a hlboko protiľudskú izoláciu a politiku blokovania.

* Iniciovali rovnaké nepotrebné a hlboko poškodzujúce maskovacie politiky

* Iniciovali rovnakú zbytočnú a potenciálne genocídnu „vakcínovú“ politiku, podnecujúc a prinútili obrovské množstvo ruských ľudí, aby im do tela vstrekli nevyskúšanú, možno veľmi nebezpečnú chemikáliu.

Mal by byť niekto z nás „pro“ niečoho z toho?

ALE TO BOL ROK 2020, RUSKO UŽ NEPROPAGUJE FALOŠNÚ PANDÉMIU

Niekoľko ľudí to stále tvrdí – ale jednoducho to nie je pravda. Rusko nielenže pokračuje v presadzovaní reality „pandémie“, ale podporuje aj úplne smiešne „ varianty “ a množstvo potenciálne toxických, úplne nepotrebných „ vakcín “ z “hadieho oleja”.

ALE NEPREDSTIERA RUSKO LEN TO, ŽE SÚHLASÍ S PODVODOM?

Prepáčte, ale tento argument možno brať vážne len vtedy, ak Rusko niekedy prestane propagovať podvod. Kým to neurobia, je to hópium v ​​štýle QAnon.

ALE SÚ PROTI GLOBALIZMU – KAŽDÝ TO HOVORÍ

No, ak počúvate veľa našich kolegov v alternatívnych médiách, určite by ste mali ten dojem.

Naozaj je to krásny nápad, ku ktorému mám len jednu námietku:

Totiž, že sa to nezdá byť pravda.

Alebo prinajmenšom existuje veľmi málo dôkazov na jeho podporu. A príliš často naši kolegovia „zakladajú“ tieto tvrdenia tým, že jednoducho ignorujú skutočné fakty alebo dokonca vracajú pravdu.

Dokonca aj keď odhliadnete od ich hromadného prijatia „covidovej“ klamstva, väzby Ruska a podpora novovznikajúcej globalistickej agendy sú ľahko dostupné.

Tu a tu a tu .

Akokoľvek hrdinská bola jeho minulosť, akokoľvek mohol byť kedysi ľudovým šampiónom, Putin teraz klame svojim vlastným ľuďom, rovnako ako Biden. Predáva im potenciálne smrteľné „vakcíny“ na úplne vymyslené varianty úplne vymyslenej „novej choroby“. Nasáva WEF a WHO a „milého Klausa“ s rovnakou horlivosťou ako Macron alebo Sunak. A táto toľko vychvaľovaná „multipolarita“ je pravdepodobne menej posunom k ​​spravodlivejšiemu svetu a skôr „ ďalšou fázou budovania… „Nového svetového poriadku“ “.

Jediným komplexným protiargumentom je jednoducho to popierať, alebo tvrdiť, že „Rusko to nemyslí vážne“ , čo nás nasmeruje späť do slepého územia hópia.

Ale takto klame šialenstvo.

Takže si myslíme, že skutočná otázka znie – čo v tejto úplne novej realite po roku 2020 ešte znamená „proruský“ (alebo proamerický alebo pro-akýkoľvek štát kdekoľvek)?

Aké veľké morálne otázky ich rozdeľujú? Aké reálne možnosti ponúkajú?

– Nechať sa prinútiť nechať sa otráviť Sputnikom a nie Astrou Zenecou?

– Byť zatváraný a klamaný Bidenom na rozdiel od Putina?

– Doručenie Agendy 2030 cez Moskvu na rozdiel od Washingtonu alebo Londýna?

– Máť svoje CBDC v programovateľných dolároch na rozdiel od programovateľných rubľov?

V súčasnosti byť „pro-Rusko“ znamená byť pro-globalizmus, pro-Agenda 2030, pro-falošná pandemická legislatíva a pro-zrazeniny.

Rozhodne nie sme za žiadnu z týchto možností.

Vy ste ?

TAKŽE STE TERAZ IDIOTI Z NATO?

Áno. Áno, jasné.

Aj keď sme nikdy nepodporili jedinú akciu, ktorú NATO podniklo. Nikdy. Aj keď sme vždy len upozorňovali, že NATO je a vždy bolo silou chaosu a zla v tomto svete …

Teraz sme „NATO šmejdi“.

Na to je skvelá funkcia fake binary (falošná binárnosť, progr. funkcia, doslova

“V danom reťazci číslic nahraďte akúkoľvek číslicu nižšiu ako 5 číslicou “0” a akúkoľvek číslicu 5 a vyššiu číslicou “1”. Vráťte výsledný reťazec.” , pozn. prekladateľa)

ktorá premieňa inteligentných ľudí na ľudské vypínače, slepých pre detaily a bez slobodného myslenia.

Ak nie ste na strane tímu A, musíte byť na strane tímu B. Musíte si vybrať stranu, aj keď sa vám zdá, že jediným rozdielom medzi nimi je farba ich dresov. A ak odmietnete vybrať tím, niekto ho vyberie za vás a bude trvať na tom, že ste v ňom.

TÝMTO ĽUĎOM CHCEME POVEDAŤ TOTO –

Ak sa zbavíte svojich predsudkov spred roku 2020, odmietnete príjemné, psychologicky manipulatívne prejavy milovaných vodcov – ktorá vláda kdekoľvek v súčasnosti pracuje pre lepší svet alebo vôbec nejaký svet mimo hraníc Veľkého resetu, uhlíkom monitorovanej Agendy 2030 – Nové normálne peklo?

Myslím, že odpoveď na to, drahý binárny vypínač, je – nikto z nich.

Tu sa práve nachádzame a preto už nehovoríme veci, ktoré možno definovať ako „proruské“.

Naše hodnoty sa nezmenili. Situácia sa zmenila. Realita okolo nás sa zmenila.

Ale počkajte, počujem niektorých z vás kričať, dobre, Putin možno propaguje covidovú agendu a ok, možno propaguje tú istú globalistickú nočnú moru ako každý iný svetový líder.

ALE NEDÁ SA POPRIEŤ, ŽE BOJUJE PROTI NACISTOM NA UKRAJINE!

Určite to Rusku vráti trochu morálnej dominancie?

Nuž, pokiaľ Rusko – alebo ktokoľvek – skutočne bojuje proti nacistom, budú mať aj naďalej našu podporu, a preto sme minulý rok rýchlo poukázali na pokrytectvo a klamné verzie západných médií o udalostiach na Ukrajine .

Ale nebudeme beznádejne naivní…

Chcem tým povedať, že toto je koniec koncov Propaganda 101 – ak chcete potlačiť nesúhlas, odvrátiť pozornosť od nepopulárnych politík a získať slabnúcu podporu – začnite vojnu.

Prepáčte, mám na mysli „špeciálnu vojenskú operáciu“.

Súhlasíme s tým, že Rusko je zrazu oslobodené a zrazu je opäť spravodlivým len preto, že presunulo niekoľko vojakov na Ukrajinu – pričom zároveň pokračuje v rovnakej protiľudskej agende klamstiev a porna strachu?

No, prekvapivo, nie, nesúhlasíme. O nič viac, ako si myslíme, že ide o Putinovu „obranu ľudstva“ pred Schwabom, Gatesom a globalistickými hordami.


Zdroj: https://off-guardian.org/2023/05/19/answering-our-critics-on-the-russia-question/