Skutočné ciele vytváranej potravinovej krízy
Vytváraná potravinová kríza, bez ohľadu na to, či je skutočná, alebo ide o psychologickú hru s dymom a klamstvami, je zameraná na rozbitie globálneho potravinového systému a “vybudovanie lepšieho” – nového dystopického potravinového systému konštruovaného korporátnymi monolitmi a prísne kontrolovaného v mene vyššieho dobra.
Sme v počiatočnom štádiu potravinovej krízy.
Tlač to predpovedá už roky, ale doteraz sa vždy zdalo, že ide len o vyvolávanie strachu, ktorý má ľudí znepokojovať alebo odvádzať ich pozornosť, ale všetko nasvedčuje tomu, že tentoraz, povedané slovami Joea Bidena, “to bude skutočné”.
Nikto nevie, ako zlé to môže byť, okrem ľudí, ktorí to vytvárajú.
Pretože dôkazy sú celkom jasné, že je to zámerne a chladnokrvne vytvárané. Dokumentujeme to už celé mesiace.
Máme tu “špeciálnu operáciu” Ruska na Ukrajine, ktorá zvyšuje ceny základných potravín, pšenice a slnečnicového oleja, ako aj hnojív.
Máme tu náhlu “epidémiu vtáčej chrípky”, ktorá zvýšila ceny hydiny a vajec.
Prudko rastúca cena ropy zvyšuje náklady na distribúciu potravín.
Inflácia spôsobená obrovským prílevom fiat meny znamená, že rodiny míňajú viac peňazí na menej potravín.
A zatiaľ čo sa toto všetko deje, USA a Spojené kráľovstvo (a možno aj ďalšie krajiny, to nevieme) doslova platia poľnohospodárom, aby nepoľnohospodárčili.
Je celkom jasné, že ide o Veľký reset: Pokračovanie Potraviny. Nápev lockdownu s trochu iným textom. Proces rozbíjania už existujúcich štruktúr, aby sme mohli “vybudovať opäť lepšie” s kontrolovanejším a korporatívnejším potravinovým systémom.
Tak ako sa hovorilo, že “pandémia” Covidu poukázala na “slabiny multilaterálneho systému”, tak táto potravinová kríza bude ukazovať, že naše “nestabilné potravinové systémy potrebujú reformu” a musíme zabezpečiť našu “potravinovú bezpečnosť”… alebo tisíc variácií na túto tému.
To nie je domnienka. Už začali, a to pred viac ako rokom.
Časopis Journal of Agriculture, Food Systems & Community Developments uverejnil vo februári 2021 článok s názvom:
Demontáž a prestavba potravinového systému po COVID-19: Desať zásad pre prerozdelenie a obnovu
V rozhovore z júla minulého roka výkonná riaditeľka mimovládnej organizácie Globálna aliancia pre budúcnosť potravín Ruth Richardson doslova uviedla:
Náš dominantný potravinový systém je potrebné odstrániť a prebudovať”
Neskôr, v septembri 2021, OSN zvolala historicky prvý “Summit o potravinových systémoch”, ktorého programové vyhlásenie obsahovalo vetu:
Prebudovanie potravinových systémov sveta nám umožní odpovedať aj na výzvu generálneho tajomníka OSN “budovať naspäť lepšie” (“build back better”) z konferencie COVID-19.
Pred dvoma týždňami napísal v Guardiane George Monbiot, rosnička akejkoľvek agendy hlbokého štátu, so svojím typickým nedostatkom jemnosti:
V roku 2008 sa zrútili banky – a náš potravinový systém sa chystá na to isté… Systém sa musí zmeniť.
Čo však v tomto kontexte vlastne znamená “zmena” a “prestavba”?
Nuž, to nie je žiadna záhada, o tom sa hovorí už roky.
- Bude to znamenať, že tlač aj politici budú presadzovať ” planetárnu zdravotnú diétu” WEF.
- Bude to znamenať, že deti sa budú učiť jesť chrobáky a morské riasy.
- Bude to znamenať zvýšené pretláčanie “geneticky upravených” alebo geneticky modifikovaných potravín.
- Bude to znamenať stigmatizáciu ľudí, ktorí jedia mäso, a zároveň neustále nadúvanie vegánstva.
- Bude to znamenať podporu laboratórne vyrábaného “mäsa” a bakteriálneho slizu miešaného v obrovských nádobách namiesto prirodzených potravín.
- Bude to znamenať “uhlíkovú daň” na červené mäso a dovážané potraviny všetkých druhov.
- Bude to znamenať “obezitné” dane na potraviny s vysokým obsahom cukru alebo tuku.
- Bude to znamenať propagandistické úsilie o premenu základných potravín na “luxusné”.
Takmer všetky tieto informácie prebehli tlačou len nedávno, približne pred mesiacom, a mnohé z nich odzneli na konferencii Svetového ekonomického fóra v Davose.
Ako takmer ako vždy, problém, na ktorý práve “reagujú”, má už vopred pripravené riešenia.
Tak ako sme boli svedkami toho, ako lockdowny rozbíjajú hospodárstvo na kúsky, zatiaľ čo miliardárska trieda dosahuje rekordné zisky, zatiaľ čo korporátne megality rozširujú svoje monopoly, tak aj všetky navrhované opatrenia v oblasti potravinovej bezpečnosti vo výsledku prinesú prospech už aj tak megabohatým alebo inštalujú infraštruktúru pre korporátnu kontrolu.
Práve oznámili výstavbu najväčšej “továrne na pestované mäso” na svete. Falošné mäso sa, samozrejme, nedá vypestovať doma a podlieha patentovaným procesom tvorby. Geneticky upravené alebo modifikované rastliny a zvieratá rovnako podliehajú patentom.
Nadnárodné spoločnosti, ktorých zisky sú väčšie ako rozpočet niektorých štátov, vyvíjajú aplikácie na sledovanie uhlíkovej stopy, ktoré odmeňujú ľudí za “správne rozhodnutia”. To by sa dalo ľahko uplatniť aj na potraviny.
Bill Gates sa v tichosti stal najväčším vlastníkom poľnohospodárskej pôdy v Spojených štátoch. Pôdy, na ktorej môže pestovať nové frankencropy alebo za ktorú mu vláda USA zaplatí, aby ju nepoužíval.
Hra je jasná: Práve teraz pripravujú zbúranie všetkých našich starých potravinových systémov s deklarovaným cieľom vybudovať ich nanovo lepšie.
Ale lepšie pre nich, nie pre nás.
https://off-guardian.org/2022/06/01/the-real-agenda-behind-the-created-food-crisis/