9 minút

Komplici

Čitateľ Milan ma upozornil na zaujímavý článok na stránkach Infovojna.bz. Je to rozhovor so Štefanom Harabínom, známou to osobou, ktorej asi najvýznamnejším počinom v kariére bolo zavedenie trestného činu extrémizmu[0] do slovenského trestného práva.

Harabínov náhľad na vymazanie facebookového profilu strelca a údajné manipulácie stránok Wikipédie ponúka infovojna pod znepokojivým titulom “Dozvie sa niekedy verejnosť kto je za atentátom na Fica?”

Potešujúce je, že odpoveď znie: dozvie.

Ale poďme k jeho úvahám.

Dnes sa atentáty nerobia spôsobom, že príde agent spravodajskej služby s ostreľovačom. Na špinavú robotu sa najímajú psychickí labilní jedinci, ktorí sa cieľavedome vyhľadávajú, radikalizujú a potom sa vyšlú na “samovražednú” misiu a ak prežijú likvidujú sa dodatočne, aby sa zakryli stopy vedúce k objednávateľovi, píše vo svojom článku exkluzívne pre InfoVojnu bývalý minister spravodlivosti SR a niekdajší šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin.

Infovojna.biz

To je určite pravda. Ale závisí to i od cieľa atentátu. Pozoruhodné je, že v našom prípade útočník i obeť prežili. Harabínom popísaný postup sa používa preto, pretože spravidla hlavným cieľom “atentátov” nie je likvidácia vybranej osoby, ale vyvolanie nenávisti/odporu/nesúhlasu k cieľom, ktoré najatý/zmanipulovaný atentátnik predsatavuje a k jeho údajným morálnym hodnotám. A súčasne vyvolať pocit spolupatričnosti s obeťou a jej hodnotami atď. A samozrejme strach. Spomeňte si na Tepláreň. Spomeňte si na Kuciaka. A na 9/11.

Metódy sú tie isté. Anonymná likvidácia ostreľovačom by bola rýchla a spoľahlivá – ale v rámci psychologickej vojny (a tá je hlavným prostriedkom ovládania obyvateľstva) – by nemala žiadnu váhu. “Cieľová osoba” by bola mŕtva – a čo ďalej? V takýchto prípadoch sa síce zanecháva “stratený” pas útočníka, aby bolo jasné, proti komu sa má rozhorčenie verejnosti obrátiť. Ale táto metóda už je známa a je lepšie mať pripravený nový príbeh, ktorý zaujme.

Facebook

Spoločnosť Meta každý deň potvrdzuje, že atentátnik mal komplicov.

Pán Harabín slovo komplic zaiste použil s uvážením.

Prešli už tri týždne od atentátu na premiéra Fica a spoločnosť Meta, ktorá prevádzkuje Facebook doteraz neposkytla zálohované údaje z atentátnikovho profilu. Keď však bolo treba atentátnikov profil vymazať, dokázala to do dvoch hodín po atentáte. Neznámej osobe, ktorá sa na tento profil prihlásila po atentáte, sa totiž nepodarilo zmazať všetko tak, aby to nemohli OČTK obnoviť.

Vymazať sa samozrejme nedá nič. Iba odstrániť z dosahu verejnosti. Čo treba v tejto súvislosti vedieť: Facebook je pokračovateľom projektu LifeLog od DARPA.

“Od čias studenej vojny stála americká vládna agentúra DARPA ( Defence Advanced Research Projects Agency ) na čele všetkých významných pokrokov vo vývoji PC. Založením počítačovej siete Arpanet v roku 1973 odpadlo armádne “D”, čím sa otvorila cesta pre rozvoj sprivatizovaného internetu. Odvtedy 90 percent amerických médií patrí šiestim korporáciám, ktoré kontrolujú globálny tok komunikácie.

“S cieľom vytvoriť trvalý elektronický žurnál, v ktorom sa dá dohľadať celý život jednotlivca, DARPA vyvinula vojenský program LifeLog. Mal poskytovať prístup k najsúkromnejším informáciám, ku každému pohybu, konverzácii, kontaktu a všetkému, čo sledovaný človek kedy počul, čítal, videl alebo kúpil. Kontroverzný program bol ukončený v roku 2004, v deň založenia Facebooku.”[1]

Už Edward Snowden vedel, že prvoradou úlohou Facebooku nie je umožniť “sociálne” kontakty s ľudmi na celom svete, ale sledovať ich komunikáciu a zaznamenávať ju. Ozajstnými zákazníkmi pre Meta/Facebook nie sú ich používatelia, ti su len zdrojom dát. Ich zákazníkmi a obchodnými partnermi sú spravodajské služby a nadnárodné korporácie.

Od augusta minulého roku platí v EÚ “Zákon o digitálnych službách”[3], ktorý okrem iného prevádzkovateľom sociálnych sietí prikazuje pre vlády členských štátov vytvoriť možnosti na kontrolu a ediitáciu falošných správ – hoaxov, nesprávnych informácií a nenávistných prejavov.

Národné vlády boli povinné ohlásiť EÚ na tento účel – teda kontrolu mediálneho priestoru priamym zasahovaním do obsahu platforiem – určenú organizáciu. Na Slovensku je to “Rada pre mediálne služby”[4] a zákon, ktorým sa táto úloha na Radu deleguje, bol schválený 22.5.2024[5].

Z toho vyplýva, že najjednoduchše riešenie záhady, kto sa postaral o vymazanie profilu “strelca” je, že zasiahli štátne orgány, ktoré na to majú plnú právomoc, bez toho, aby sa museli niekomu zodpovedať. Samozrejme, iné konšpiratívne uvahy sú legitímne, ale zabúdajú, komu vymazanie profilu prospelo.

Pre istotu dodám, že spravodajské služby a teda ani Facebook nemajú štátny či národný charakter. Sú to organizácie, ktoré, jednoducho povedané, spolupracujú všade tam, kde ich globálna mafia v nasadí. A keď píšem globálna, aj tým myslím globálna. Nie západná, nie východná. Globálna.


Wikipedia

Ďalšou indíciou je, že 50 minút po atentáte, keď ešte nikto ani netušil kto je atentátnik, neznáma osoba vytvorila na ukrajinskej wikipédii profil Juraja Cintulu. Hodinu na to vznikol Cintulov profil aj na slovenskej wikipédií a ďalších siedmich jazykových mutáciách.

Š. Harabín

Tak, konečne niečo konkrétne. To je indícia, na ktorej sa dá stavať. Od Facebooku sa nedozvieme nič. Ale Wikipediu si môže pozrieť každy. A tá má veľmi dobre prepracovaný systém zaznamenávania zmien. Hneď sa pozrieme sa na túto indíciu bližšie.

Všetky unisono informovali o tom, že Cintula je proruský extrémista, rasista, patrí k organizácií Slovenských brancov a je členom Matice Slovenskej.

Š. Harabín

Nuž, neinformovali. Unisono ani solo.

Ćlánok “Juraj Cintula” sa objavil na slovenskej wikipédii 17:01 GMT alebo UTC, čo znamená o 19:01 nášho času. To sú viac ako tri hodiny od ca. 15:37, kedy sa tzv. atentát mal odohrať. Nie 50 minút, ako to tvrdí Harabín.

A čo je oveľa dôležitejšie, obsahoval informácie, ktoré obsahovať podľa vládnej verzie aj obsahovať mal. Tu screenshot a link k prvej verzii, ktorá sa na slovenskej wikipédii objavila.

https://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Juraj_Cintula&oldid=7851351


Je to verzia Cintulovho životopisu a popisu atentátu, s ktorou oficiálna vládna propaganda dodnes pracuje. Žiadni Branci, žiadna Matica, žiadna rusofília. Prvá verzia je pomerne podrobne spracovaná užívateľom MB 1948 a táto verzia zostala prakticky nedotknutá 5 dní. Aź 23.5. pridal editor Filos X odkaz na tri články a medzi nimi aj na tento, kde je popísané Cintulove vystúpenie na stretnutí Slovenských brancov. https://www.postoj.sk/155751/dnes-treba-vediet

Ukrajinská stránka vznikla skôr, o 15:46 GMT, teda o 17:46 a uvádza dokonca, že bol aktivistom liberálnej strany „Progresívne Slovensko“. To je prekvapujúce, a dokazuje že naopak, ten, kto príspevok zverejnil, to robil na podporu vládou pripravenej verzie mediálnej kampane – pretože prepojenie Cintulu na “PS” totiž zatiaľ nikto nedokázal, ale je súčasťou príbehu, ktoŕy šíri vláda na čele s Ficom.

https://uk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%AE%D1%80%D0%B0%D0%B9_%D0%A6%D0%B8%D0%BD%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%B0&oldid=42582511

Profil Juraja Cintulu pre Wikipédiu bol vytvorený približne paralelne s mediálnymi výstupmi pre slovenské médiá (“uniknutý” podvrh video “priznania”,”uniknutý” OP). Až o 19:47 sa na ukrajinskej stránke objavila zmena, ktorá pridala (pravdivé, ale nič k veci vypovedajúce) informácie o Slovenských brancoch a vymazala nedoložený údaj o jeho aktivite pre Progresívne Slovensko.

Pán Harabín sa teda fatálne mýli v jadre veci. V časoch zverejnenia a aj v obsahu spomínaných stránok.

Sprisahanie protislovenských síl sa nekonalo. Alebo inak – konalo, ale celkom inak, ako nám to tu Štefan Harabín na Infovojne vysvetľuje.

Asi preto neprekvapí, že Meta údaje o Cintulovi doteraz neposkytla a ak ich niekedy poskytne, tak zrejme už vyčistené o všetky údaje, ktoré by rozkryli sieť jeho spolupáchateľov a je jedno či vedomých, alebo len nič netušiacich liberálnych idiotov.

Š. Harabín

Nuž, tu sa s Harabínom znovu zhodneme. Neprekvapí.


Poznámky a zdroje:

Autor citátov: Štefan Harabin na Infovojne (https://www.infovojna.bz/article/stefan-harabin-dozvie-sa-niekedy-verejnost-kto-je-za-atentatom-na-fica)

[0]https://hrot.info/manipulacie/2536-stefan-harabin-a-jeho-podivna-zmena-nazoru-na-boj-proti-extremizmu

[1]DARPA: https://magazin.ksbforum.info/clovek-spolocnost/politika/inscenovany-koniec-sveta/

[3] https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/digital-services-act_sk

[4]https://dscdb.edri.org/

[5]https://zive.aktuality.sk/clanok/wO74pYz/koordinatorom-digitalnych-sluzieb-sa-ma-stat-rada-pre-medialne-sluzby/


Autor vyžaduje, aby opätovný používateľ zreteľne uviedol webovú adresu tohoto článku a magazínu. Umožňuje opätovným používateľom šíriť, remixovať, upravovať a stavať na materiáli v akomkoľvek médiu alebo formáte, a to aj na komerčné účely.

Ak bol pre vás článok prínosný, autora môžete podporiť tu:

https://ko-fi.com/Q5Q5SQPU9


Ak chcete prispieť vecnými pripomienkami, materiálmi, ktoré obsahujú informácie k dôležitým udalostiam a dejom, môžte tak urobiť tu:

https://ksbforum.info

alebo emailom na kontakt@ksbforum.info